Jutndel Logo

In  2014 is Jutndel opgericht als hobby brouwerij aan de Kloosterstraat  in het dorp Ruinen.  Ons doel hierbij was en is om het dorp Ruinen een eigen bier te geven en dat is gelukt!

Image Alt

JUTNDEL

Coöperatie Jutndel Brouwerij U.A.

In 2014 is Jutndel opgericht als hobby brouwerij aan de Kloosterstraat  in het dorp Ruinen.  Ons doel hierbij was en is om het dorp Ruinen een eigen bier te geven.

Het dorp kent een rijke historie en was onderdeel van de voormalige hoge Heerlijkheid (grondgebied van de heren van Ruinen)  waarbij  er bij boeren op het erf en in het plaatselijke toenmalige klooster zeker bier werd gebrouwen.

Uit de geschiedschrijving is op te maken dat in 1764 de laatste brouwerij in Ruinen is gestopt en dat 250 jaar later Jutndel is begonnen met bierbrouwen.

De brouwerij dankt zijn naam Jutndel aan een gebied gelegen achter de brouwerij  in de oksel van de Anserweg en de Benderse nabij Ruinen. Hier stond destijds het klooster waar voor het laatst gebrouwen werd.

In 2019 hebben we onze bedrijfsvorm vastgelegd als coöperatie met 8 leden. Voluit is onze naam Coöperatie Jutndel Brouwerij U.A.

De brouwerij is vlakbij de Brink van Ruinen gelegen en gevestigd aan de Kloosterstraat 3B.

Wij hebben ongeveer 18 brouw dagen per jaar (eenmaal per drie weken), waarvan ook brouw dagen welke ingevuld worden (circa 8) voor het afvullen (bottelen) en voor het labelen (etikettering) hierdoor zijn onze speciaal bieren in beperkte oplages verkrijgbaar.

Met gevoel voor smaak

Onze brouwers

Separator image
Jeroen
Vrienden / Festival
Dolf
Kwaliteit
Martijn
Penningmeester
Henk Jan
Huisvesting / Terrein
Hans
Marketing / PR / Media
Roel
Secretaris
Wessel
Voorzitter
Bert
Brouwtechniek en -ontwikkeling